top of page

Programa Jornades formació 2018

Tots els horaris són de 17 a 21 de la tarda. Cada tarda hi ha 2 formacions.
*les dates poden canviar en funció dels ponents. Consultar aquest apartat on estarà les dates actualitzades.
  • Estratègies de comunicació. Com funciona una agència de premsa. Aprèn a promocionar-te! (Marc Isern, responsable de Vibra Comunicació, cap de premsa de grups de música com Els Catarres, Txarango, Sopa de Cabra o La Raíz i de festivals com Strenes de Girona o Acústica de Figueres)

  • Com es mou la música en l’era actual.  Desengranem estratègies per les formacions musicals en procés de professionalització, casos pràctics d'èxit en la comunicació. (Marc Isern i Joan S. Luna. Marc és responsable de premsa de grups de música com Els Catarres, Txarango, Sopa de Cabra o La Raíz i de festivals com Strenes de Girona o Acústica de Figueres; Joan S. Luna és cap de redacció de MondoSonoro i col·laborador habitual de diversos mitjans nacionals).

04/07

​

  • Les sales de concerts i l’organització de concerts en espais tancats o locals. Com programem? Com fer-ne part d'una programació? (Ponent: Xavi Rivases, Sala Apolo i Mundo Caníbal).

  •  Tot el que necessites saber per organitzar un concert (Ponent: José Cayuela, director tècnic de Bioritme Festival i l’Ali Jove, la festa associativa i juvenil de Barcelona)


05/07

​​

  • Gestió i professionalització de projectes musicals: els mètodes de treball per portar el teu projecte al següent nivell. Com donar els següents passos? Com i cap a on treballar per aconseguir professionalitzar el teu projecte? (Miguel Zamarripa, productor, promotor i assessor musical)

  • Eines, claus i estratègies per la inserció a la indústria musical (Miguel Zamarripa, productor, promotor i assessor musical.)

​

​

06/07

​

  • Organitzem el teu concert: sessió pràctica d’assessoria. (Ponent: José Cayuela, director tècnic de Biortime Festival i l’Ali Jove, la festa associativa i juvenil de Barcelona)

  • Dones i música: La (R)evolució femenina! (Helena Morén, Directora de redacció de la revista Enderrock)
     

09/07

  • El rider i els aspectes tècnics del directe. Tens el rider adequat al teu espectacle? (Karlitos Bastida, tècnic de monitors actualment amb Dr. Prats)

  • Preparació del grup per gira: eines i estratègies. el binomi banda-tècnics, estratègies per treure’n màxim profit. Les llums de directe: què són i com es desenvolupen? (Dani Bartomeu, tècnic de llums de Txarango).

10/07

  • La mescla: tot el que cal fer (i evitar) per dur a terme una bona producció. Tècniques de mescla per fer el teu propi mix. Com aconseguir les fites artístiques i de producció planejades? Quins errors habituals poden evitar-se? Anàlisis del track i administració dels recursos amb l’objectiu que finalitzis amb èxit les teves produccions, dins el temps calculat, amb les expectatives plantejades i dins el pressupost pactat.  Com treballat amb el enginyer de mescla? (Màrio Patinyo, L'Atlàntida Studio)

  • Mastering: què és i què no és? consells i tècniques tant per treballar amb l’enginyer de màster o per elaborar el teu propi. Master híbrid, analògic o digital? Apartat: el màster de la música electrònica. Aspectes a fer i a evitar en els teus projectes. Errors comuns. Recursos i consells per fer el teu propi màster. (Marco Rostagno, Hitmakers Studio)

11/07

​

  • Management, booking i promotors. com funcionen i com trobar-ne (Jordi Riba, 7Sis Produccions: Ebri Knight, Miquel del Roig...entre altres)

  • Producció del directe (M. Zamarripa) Eines, estratègies, claus i tècniques  per abordar la producció d'un directe. Els punts essencials i com treballar-los, dinàmiques de "stage"; gestió de la dinàmica i psicoacústica, treball escènic,  tècniques de directe, així com la metodologia de treball per aplicar al teu projecte.

12/07

​

  • Producció musical autogestionada: l'experiència de destacades joves formacions (PACHAWA + SYSTEM BEAT+ JOKB + MASCARATS). Com desenvolupen els seus enregistraments formacions musicals emergents, des de un punt de vista limitat a nivell pressupost. JokB i System Beat han treballat amb l’Atlàntida Estudi, Mascarats amb WZ, Pachawa mitjançant un procés d'autoenregistrament i mescla externa en estudis a París. System Beat també regularment treballa amb diferents estudis a nivell de mescla i màstering però també amb un fort component autogenerat. Si vols conèixer diferents maneres de produïr al segle XXI, creatives i de molta eficàcia, aquesta és la teva xerrada. 

16/07

  • Com trobar concerts. La manera d'aconseguir una gira: una metodologia de treball i consells pràctics. Assessoria i contactes per establir comunicació.  Part II: guía legal, com facturar els concerts?.

  • Drets d’autor, copyright-copyleft. Com funciona? Com protegir (gratuïtament) la teva música? Els contractes musicals: estratègies de negociació. (Miguel Zamarripa, productor especialitzat en live show i especialista en gestió de projectes musicals)

17/07

​

  • Organització de grans esdeveniments, reptes i aspectes globals. una visió des de l'experiència (Ponent: Gemma Recoder. Directora general Festival Canet Rock i Sunmusic)

  • Producció artística i preparació d’enregistrament. (Joan Marc, teclista d’Auxili i La Gossa Sorda.  Sam Ferrer, cap tècnic a WZ Studi i productor tècnic d’Auxili)

18/07

​

bottom of page